İş Fikirleri

Balık Çiftliği Kurmak Maliyeti ve Kar Marjı 2022

İçindekiler

Balık Çiftliği Kurmak Maliyeti ve Kar Marjı

Balık denildiğinde oldukça lezzetli su ürünlerinden bir tanesi akla gelmektedir. Hal böyle olunca da insanlar kırmızı et ve tavuktan sonra sevdikleri gıda olarak bilinmektedir. Ayrıca omega3 içeriyor olması da besin değerinin ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Bu noktada popüler iş fikirleri arasında balık çiftliği kurmak ön planda yerini almayı başarmıştır.

 

Her mevsim balık üretilebiliyor olması da ihtiyaçlara cevap verebilme ile doğru orantılıdır. Buda sektörün ne denli önemli olduğunu açık şekilde göstermektedir. Balık üretim çiftliği kurduğunuzda satışlar konusunda zorlanmayacak olmanız da son derece önemlidir. Satışların daha rahat şekilde gerçekleşmesi de işin ne denli doğru etki oluşturacağını ortaya koymaktadır. Üretimler konusunda hızlı sonuç elde edebiliyor olmanız ve belirli bir düzene sahip olunabilmesi de olumlu halleri ortaya koymaktadır.

 

Balık üretimiyle alakalı çeşitliliğin fazla olması ve elde edilecek yapının hızlı şekilde entegre edilebiliyor olması da avantajlı halleri ortaya koymaktadır. Yüksek getiriye sahip olmasından dolayı her yıl bu alanda çok büyük etkiler görülebilmektedir. Hızla büyüyen sektörlerden bir tanesi olduğu için de iş fikirleri arasında ön planda yer almayı da başarmıştır.

 

Balık Çiftliği Nasıl Kurulur?

Balık üretim işine girişecekseniz öncelikle nereye kuracağınıza çok dikkat etmelisiniz. Balık üretimi için sadece arazi değil bölge farkını da hesaba katmalısınız. Her yerde balık üretimi gerçekleştirilmesi mümkün olmadığı için bu noktada seçimler önemlidir. Balık çiftliği nasıl kurulur? Nelere dikkat edilmesi gerekir noktasında önceliğin arazi seçimi olduğunu unutmamalısınız.

 

Çiftliği kuracağınız arazinin eğilimli olmamasına ve düz araziye sahip olmasına dikkat etmelisiniz. İlerleyen zamanlarda büyümeye yönelik yatırımlar olabileceğini hesaba katarak açık alanlara yönelmelisiniz. Çiftliği sel ihtimaline karşı olabilecek olumsuzlukları hesaba katarak yol haritası izlemelisiniz. Olası sel baskını çok büyük zararlar ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Tarımın yapıldığı alanlardan uzak olmanıza da ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Bunun sebebi ise ilaçlamalardan kaynaklı olumsuzluk çiftliğinizi vurabilir.

 

Balık yetiştiriciliği ilgi, alaka ve titiz çalışma düzenine sahip olunmayı gerektirir. Yetiştiricilik konusunda elde edilen yapılar genel itibari ile yüksek getiriyi de sunmaktadır. Elbette kurulum noktasında hiçbir eksik nokta olmamasına dikkat etmelisiniz. Çiftlik balık türleri ve balıkların havuz veya göletlerde ki yaşam düzenlerini iyi kurmak gerekir. Zira balıkların ayrıştırıcı yönlerini hesaba katmak istenilen düzeyi oluşturmada büyük öneme sahiptir. Ayrıca balık üretimhanesi de ayrı programlanma dahilinde dizayn edilmelidir. Üretim hane sayesinde dışarı bağımlı olmadan kendi kendinize yetebilmeyi sağlamanıza imkan tanımaktadır.

Balık Çiftliği Kurmanın Maliyeti

 

Balık çiftliği sahibi olabilmenin belirli bir sermaye ile mümkün olabileceğini unutmamalısınız. Hangi çapta bir alanda balık çiftliği kurma planı yapılıyorsa büyüklüğe bağlı olarak maliyetler belirlenecektir. Sermayenize göre adımlar atmalı ve aşamalı büyümeyi bütçeye göre belirlemelisiniz. Balık çiftliği kurmanın maliyeti havuz sayısına ve kurulacak düzenin oluşturulmasına bağlı olarak değişmektedir. Küçük çaplı bir balık çiftliğinin kurumu için gerekli olan sermaye 200 – 250 bin TL civarıdır. Büyüklüğe göre bu tutar 500 bin TL’ye kadar da ulaşabilmektedir.

 

Balık Yetiştiriciliği Kar Marjı

 

Gerekli yatırımlar için her şey hazır olsa da karın hesaplanması önemlidir. Balık yetiştiriciliği kar marjı hesabında dikkat çeken unsurları bilmek işin ehemmiyetini ortaya koymaktadır. Üretim arttıkça karlılık artacağını unutmamalı ve doğru Pazar ağına sahip olunmalıdır. Satış odaklı işlemlere yönelmeniz ve Pazar ağınızı genişletmeniz karlılığı da artıracaktır.

 

Balık üretimi para kazanma açısından son derece doğru yatırımlardan bir tanesidir. Zira ilk etapta kurulum için harcamış olduğunuz bedelleri sonrasında ödememektesiniz. Balık üretimiyle alakalı da yeni harcamaların olmaması da giderleri azaltan en önemli etkendir. Bundan dolayı da 2 ila 3 sene içerisinde yatırımınızı çıkartabilirsiniz. Tabi olumsuz hallerin oluşmaması ve planlanan düzeyde ilerleme söz konusu olduğu durumda bu mümkündür. Zaman içerisinde de büyümeye dair yatırımlar da yapabilirsiniz.

Balık çiftliği kurmak, doğru yatırımlarla birlikte oldukçak karlı bir fikir olabilir. Diğer alternatif iş fikirleri hakkındaki aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Çorbacı Dükkanı Açmak Maliyeti ve Kar Marjı

Şarküteri Açmak Maliyeti ve Kar Marjı

Çay Ocağı Açmak Maliyeti ve Kar Marjı

Forum Portalı

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu