İş FikirleriKariyer

Anestezi Teknikeri Maaşları 2020 Özel ve Devlet Sektör

Anestezi teknikeri maaşları; 2020 yılı özel sektörde ve devlette ne kadar? Anestezi teknikerliği nedir? Anestezi teknikeri nasıl olunur konuları hakkında makalemizde detaylı olarak bilgi vereceğiz.

İçindekiler

Anestezi Teknikeri Kimdir?

Anestezi teknikeri; hastaya ameliyat öncesi lokal veya genel anestezi uygulama yöntemi ile cerrahi ekibin bir parçası olan kişidir.

Anestezi Teknikeri Maaşları 2020

Anestezi teknikeri maaşları, devlet sektöründe çalışanların özel sektöre göre bir miktar dahafazla olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca maaşa ek olarak hem devlette hem de özel sektörde bir kısım ek ödemeler yapılmaktadı.

Bahsettiğimiz ek ödemelerden kasıt; döner sermaye, nöbet ücretleri ve aile yardımı şeklinde olduğunu söyleyebiliriz. Belirttiğimiz bu ek ödemeler maaş harici olarak kişiye özel olmaktadır. Bu yüzden bu ek ödemeler ile alakalı net bir bilgi vermemiz söz konusu değildir. Kişiden kişiye ve hastaneye göre değişiklik gösterir.

Devlette Anestezi Teknikeri Maaşları

KPSS ile atanan anestezi teknikerleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı 657 Sayılı Devlet Memurluğu kapsamında  görev yaparlar.

Devlet memurluğunda,bütün bakanlıklarla maaşlar derece kademe esasına göre değişiklik gösterir. Her yıl 1 derece veya bir kademe şeklinde terfi alınır. Terfi alındıkça maaşta bir miktar yükselme olur. Bu yükselme standart memur maaşlarının haricidir. Yani her memur aynı maaşı almış olmaz.

  • Yukarıda saydığımız nedenlerle; derece kademe esasına göre anestezi teknikeri maaşları 3.879 Türk lirası ile 4.516 Türk Lirası arasında değişir.

Yani, yeni göreve başlayan bir anestezi teknikeri 3.800 dolaylarında maaşı alırken 20 yıllık bir Anestezi teknikeri 4.500 civarında maaş alır

  • Bunun yanında çocuk yardımı aile yardımı nöbet hizmetleri ve döner sermayeden alınan bedeller bu maaşın dışındadır.

Özel Sektörde Anestezi Teknikeri Maaşı

Özel sektörde anestezi teknikeri maaşları, yukarıda belirttiğimiz gibi devlete nazaran bir miktar daha az olabilmektedir. Bu maaş farklılıklarından dolayı, devlet hastanesinde anestezi teknikeri olmak isteyen pek çok kişi KPSS’ye başvurmaktadır. KPSS puanlarının anestezi teknikerliği açısından yüksek olmasının sebebi de, sınava giren kişi sayısının fazla olmasıdır diyebiliriz.

  • Kariyer.net sitesinden baktığımız sonuca göre özel sektörde çalışan bir anestezi teknikerinin ortalama maaşını 2.600 TL olduğunu gördük.

Tabii bu ücret 3.100 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ayrıca anestezi teknikerinin kaç yıldır çalıştığı hesaba katılırsa, bu ücret daha fazla da olabilmektedir.

Özel sektörde anestezi teknikerliğinden alınan maaş, biraz da hastanenin yapısına göre değişiklik gösterebilir. Çok bilinen tanınan bir hastanede anestezi teknikeri normal olarak daha az popüler bir özel hastaneye göre daha yüksek olabilir.

  • Aynı şekilde özel hastanelerde de nöbet ücreti, aile yardımı gibi ücretlerde olmaktadır. Döner sermaye ise özel hastanenin politikaları tâbidir.

Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur?

Anestezi teknikeri olmak için anestezi bölümü okumalı ve zorunlu stajı tamamlayarak mezunolmalısınız. Eğer anestezi bölümünden mezun değilseniz tekniker değil teknisyen ünvanı alırsınız.

Anestezi teknikerliği olmak isteyenler, daha önce bu konuda yazmış olduğumuz içeriği incelemelerini şiddetle tavsiye ederiz.

Anestezi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Anestezi Teknikerliği Zor Mu?

Sağlık sektörü genel olarak zor bir sektördür. Çünkü insanların hassas ve gergin olduğu konularından biri sağlıktır. Bu nedenle sağlık alanındaki her bölüm ekstra hassasiyet gerektirir.

  • Anestezi teknikerleri ise, insanların bu hassasiyet oranının en fazla arttığı cerrahi müdahale anlarında devreye girerler. Hastanın en gergin olduğu zamanlar şüphesiz ameliyata gireceği dönemdir. Anestezi teknikeri, genellikle hastanın bu en gergin zamanında yüz yüze geldiğinden, teknikerinin hastayı bayıltmadan önce nasıl sakinleştireceğini bilmesi gerekir.
  • Anestezi teknikeri,  ameliyat boyunca teknik ekibin bir parçası olarak çalışır. Bazen ameliyat çok uzun saatler kalmayı bile gerektirebilir.
  • Cerrahi ekibin başındaki hekim gergin veya baskıcı davranabilir.
  • Anestezi ekibinin az olması halinde çok sık nöbetlere kalınabilir.
  • Afet ve salgın hastalık dönemlerinde çok uzun saatler hastanede kalmak durumunda kalınabilir.
  • Anestezi teknikeri olmak kişiye göre kolay veya zor olabilir. Ancak bahsettiğimiz gibi sağlık sektörünün genel itibariyle en zor sektörlerden biridir.

Makalemize genel hatlarıyla Anestezi teknikeri maaşları, devlet ve özel sektördeki maaşı ayrımları, ne iş yaptıkları, mesleki zorlukları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.

Daha fazla detaylı bilgi için yorum bölümünden bize sorularınızı sorarak makalemize katkıda bulunabilirsiniz.

Hemşirelik İş Olanakları ve Maaşları

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu