İş Fikirleri

Veteriner Kliniği Açmak – Açma Maliyeti ve Destek

Veteriner kliniği açma maliyeti 2021 yılında ne kadar oldu? Devlet desteği var mı? Veteriner Kliniği nasıl açılır hususlarını detaylı olarak makalemizde inceledik. Şehir merkezlerinde evcil hayvan besleme konusunda her geçen gün artış gözlenmiştir. Böylesine artış sonrasında da veteriner kliniklerinin değeri de buna paralel olarak artış göstermektedir. Elbette kırsalda küçük ve büyükbaş hayvanların bakımları ile alakalı da ihtiyaçlar söz konusudur. İhtiyacı karşılama noktasında veteriner kliniği açmak oldukça mantıklı yatırımlardandır.

Veteriner kliniği açabilmenin öncelikli şart veterinerlik fakültesinden mezun olunduğuna dair diploma gereklidir. Profesyonel olarak hizmet veren çok sayıda klinik normal hastane düzeyinde çalışmaktadır. Elbette sizin bireysel olarak açmak istediğiniz klinik daha küçük olacaktır.

Klinik açmaya karar verdiğinizde yer tespitiniz öncelikli olmalıdır. Çevrenizde hizmet veren klinik olup olmadığı varsa da bölgeye yeteri kadar hizmet verebiliyor mu? Bunları öğrenmek ve buna göre hareket etmek gerekir. Kazanç elde edebilecek düzeye ulaşmanız için de müşteri potansiyeline göre hareket önemlidir.

İçindekiler

Veteriner Kliniği Açmak Ne Kadar?

 

Hesaplamalarınızı genellikle açacağınız kliniğin büyüklüğüne göre yapmalısınız. Metrekare yükseldikçe veteriner kliniği açma maliyeti buna paralel olarak artacaktır. Kullanılacak malzemelerin türleri, kalitesi ve çeşitliliği de maliyeti artıracaktır. Elbette maliyeti etkileyen bir diğer faktörde kiradır. Dükkan kirasını minimum seviyede tutmak sermaye açısından önemlidir.

Veteriner kliniği açmak için gerekli sermaye alınacak malzemeye ve mekanın büyüklüğüne bağlı olarak değişse de ilk etapta 40.000-50.000 arası yeterli olacaktır. Bu tutar ile istediğiniz düzeyde dükkanın dekorunu ayarlayabilir ve mekanın açılışını yapabilirsiniz.

Maliyet değerlendirmesinde şehirler arası değişen kiraları hesaba katmakta büyük öneme sahiptir. Kurallara uygun şekilde hazırlığınızı da yapmalısınız. Veteriner fakültesi mezunları ve öğrencileri veteriner kliniği açmak ne kadara mal olur sorusunu merak etmektedir. Sermayenizin olmaması durumunda da destek alabileceğiniz projeler de söz konusu olabilir. Bu hususta araştırma yapmanızı ve gerekli başvurularda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Veteriner Kliniği Açmak İçin Destek Var mı? KOSGEB Desteği

Veteriner Kliniği açma işlemi aslında işyeri açma işlemi arasında sayılmaktadır ve Kosgeb tarafından desteklenmektedir. Gerekli evrakların tamamlanması suretiyle Kosgeb’e başvuru yapabilirsiniz.

Hibe destekleri ve Başvurular hakkında detaylı bilgi için ; https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler

Veteriner Kliniği Açmak İçin Gerekli Şartlar

 

Planınızı yaptınız ve kliniği açmak için gerekli işlemlerin başlatılması için neler gerekir araştırmasını yapıyorsunuz. Resmi işlemlerin nasıl yürütüleceği gerekli başvuruların nasıl yapılacağı hususunda doğru adım atmak önemlidir. Veteriner kliniği açmak için gerekenler listesini inceleyerek bu hususta hazırlığınızı yapabilirsiniz. Valilik kanalı ile yürütülmesi gereken bu işlem için gereken belgeleri hazırlamanız ve beraberinde de dilekçenizi sunmalısınız. Hazırlamanız gereken belgeler listesi sıralaması ise şu şekildedir.

Gerekli Evraklar

  • Başvuru sahibinin diploma noter onaylı bir sureti ibraz edilmelidir. Diploma henüz alınmamış ise mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti de kabul edilmektedir.
  • İkametgah bildiri belgesi,
  • Arkalı önlü fotokopisi çekilen T.C. nüfus cüzdanı,
  • Güncel hali yansıtan 3 adet fotoğraf,
  • Açmak istediğiniz klinik ile alakalı planların bir sureti,
  • Veteriner Hekimler odasına kayıt yaptırıldığına dair oda kayıt belgesi. Ayrıca meslekin icrası konusunda herhangi bir sorun teşkil edecek unsurun olmadığını izah eden belge olmalıdır.

Gerekli belgelerin ve dilekçenin teslimi ile birlikte İl Müdürlüğü Hayvan sağlığı şubesi gerekli incelemeleri başlatacaktır. Her bir belgenin incelenmesi neticesinde de uygunluk söz konusu ise ruhsatı almaya hak kazanırsınız. Veteriner kliği açma şartları bu şekilde yerine getirilmiş olacaktır. Ruhsatı aldıktan sonra muayeneniz de gerekli iş akışına başlayabilirsiniz.

Veteriner Teknikeri Klinik Açabilir Mi?

Eğer veteriner hekim unvanını taşımıyorsanız, tekniker unvanı ile klinik açmanız söz konusu değildir. Ancak yaptığımız araştırmalar neticesinde Resmi Gazete’de Hayvan Sağlığı Kabini Açılış, Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik’te teknikerler hakkında bir takım detaylar bulduk. Bu yönetmeliği mutlaka teknikerlerin incelemesini tavsiye ederim.

Bakınız ; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/03/20070308-12.htm

Veteriner Kliniği Açmak Karlı Mı?

 

Prosedürlere uygun şekilde gerekli başvuru yapılıp hizmet vermeye başlamanız beraberinde de kazanç konusunu ön plana çıkarmaktadır. Veteriner ne kadar kazanır noktasında ise değişen gelirler söz konusudur. Kliniği hayvan bakımı noktasında düşük olan bir yere açmışsanız veya bölgede çok sayıda klinik varsa kazancınız düşündüğünüz gibi olmayacaktır. Veteriner kliniği kar marjı müşteri sayısına göre belirlendiği için bu hususta gerekli adımları atmak ve doğru reklam kullanmak da önemlidir. Açtığınız klinik ile alakalı reklam vermeniz, broşür dağıtmanız ve gerekli görüşmeleri de sürdürmeniz gerekecektir.

İlginizi Çekecek İçeriklerimiz :

Eczane Dükkanı Açmak-Maliyeti ve Kar Marjı

Hemşirelik İş Olanakları ve Maaşları

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu